80 Günde Devri Alem 20 Test Sorusu ve Cevap Anahtarı Online Çöz

80 GÜNDE DEVRİ ALEM KİTABIYLA İLGİLİ 20 TEST SORUSU VE CEVAP ANAHTARI

1) Aşağıdakilerden hangisi bu kitabı yazan yazarımızın yazdığı kitaplardan değildir?

A) Balonla Beş Hafta
B) Dünyadan Ay’a
C) Denizde Hayat
D) Denizler Altında Yirmi Bin Fersah

 

1792
Oluşturuldu

80 GÜNDE DEVRİ ALEM ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresini yazmanıza gerek yoktur.

1 / 15

Kitapta adı geçen kişi bu bahse aşağıdakilerden hangisi için girmiştir?

2 / 15

”Cartanic”gemisine hangi olay sebebi ile yetişemiyorlar?

3 / 15

Fille yolculuk yaparken yanlarında olan insan aşağıdakilerden hangisidir?

4 / 15

Nerden nereye seyehat yaparken tren hattı bitiyor?

5 / 15

Paspartu seyahate çıkarken aşağıdakilerden hangisini açık unutmuştur?

6 / 15

Yolculuğa çıktıklarında ilk bilet aldıkları şehir  aşağıdakilerden hangisidir?

7 / 15

Aşağıdakilerden hangisi kitapta adı geçen kişinin bahse girdiği kişilerden biri değildir?

8 / 15

Dünya seyahatini hangi tarihler arasında yapacağını ifade ediyor?

9 / 15

Kahramanımız bahis için ne kadar para söz veriyor  ?

10 / 15

Kahramanımızın her zaman oynadığı  oyun aşağıdakilerden hangisidir?

11 / 15

Aşağıdakilerden hangisi bu kitabı yazan yazarımızın yazdığı kitaplardan değildir?

12 / 15

Kitapta geçen “ücra” sözcüğünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

13 / 15

Kahramanımız yanında çalışan hizmetçiyi neden işten çıkarmıştır?

14 / 15

Aşağıdakilerden hangisi Paspartu’nun yaptığı işlerden birisi değildir?

15 / 15

Paspartu’nun İngiltere’de çalışmak istemesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 56%

0%

2) Kitapta geçen “ücra” sözcüğünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yer
B) Nokta
C) Kıyı
D) Uç

3) Kahramanımız yanında çalışan hizmetçiyi neden işten çıkarmıştır?

A) Dakik olmadığı için
B) İşleri düzensiz yaptığı için
C) Tıraş suyu soğuk olduğu için
D) Hava gazını açık unuttuğu için

4) Aşağıdakilerden hangisi Paspartu’nun yaptığı işlerden birisi değildir?

A) Şarkıcılık
B) Cambazlık
C) Uşaklık
D) Jimnastik

5) Paspartu’nun İngiltere’de çalışmak istemesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çok para vermeleri
B) İşlerin rahat olması
C) Sakin insanlar olmaları
D) Hiçbiri

6) Kahramanımızın her zaman oynadığı  oyun aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kist
B) Vist
C )Mist
D) Nist

7) Kahramanımız bahis için ne kadar para söz veriyor  ?

A) Dört bin İngiliz Sterlini
B) Yirmi bin İngiliz Sterlini
C) Otuz bin İngiliz Sterlini
D) Kırk bin İngiliz Sterlini

8) Dünya seyahatini hangi tarihler arasında yapacağını ifade ediyor?

A) 2 Temmuz 21 Eylül
B) 2 Ağustos 21 Ekim
C) 2 Eylül 21 Kasım
D) 2 Ekim 21 Aralık

9) Aşağıdakilerden hangisi kitapta adı geçen kişinin bahse girdiği kişilerden biri değildir?

A) Stuart
B) Fallentin
C) Sullivan
D)Samuel

10) Yolculuğa çıktıklarında ilk bilet aldıkları şehir  aşağıdakilerden hangisidir?

A) Londra
B) Madrid
C) Paris
D) Atina

11) Paspartu seyahate çıkarken aşağıdakilerden hangisini açık unutmuştur?

A) Işıkları
B) Sokak kapısını
C) Tüp gazını
D) Hiçbiri

12) Nerden nereye seyehat yaparken tren hattı bitiyor?

A) Allahabat-Bombay
B) Süveyş-Aden
C) Hindistan- Allahabat
D) Bombay-Kalküta

13) Fille yolculuk yaparken yanlarında olan insan aşağıdakilerden hangisidir?

A) Samuel
B) Auda
C) Fix
D) Sir Francis

14) ”Cartanic”gemisine hangi olay sebebi ile yetişemiyorlar?

A) Fix’in Paspartu’yu sarhoş etmesi
B) Tren yolunun yarıda bitmesiyle
C) Fix’in yakalma emri çıkarmasıyla
D) Bayan Auda’yı kurtarma çalışmaları

15) Kitapta adı geçen kişi bu bahse aşağıdakilerden hangisi için girmiştir?

A) Bahis uğruna
B) Zenginlik uğruna
C) Namus ve şerefi uğruna
D) Şöhret uğruna

16) Kahramanımız seyahat  esnasında aşağıdakilerden hangisini kullanmamıştır?

A) Ticaret gemisi
B) Balon
C) Yat
D) Kızak

17) Kahramanımızın aslında yolculuğu erken bitirmesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sürekli kuzeye doğru yolculuk yapması
B) Sürekli güneye doğru yolculuk yapması
C) Sürekli doğuya doğru yolculuk yapması
D) Sürekli batıya doğru yolculuk yapması

18) Aşağıdakilerden hangisi kahramanımızın özelliklerinden  değildir?

A) Titiz
B) Dağınık
C) Dakik
D) Düzenli

19) Dedektif kahramanımızı hangisi ile suçlamaktadır?

A) Araba çalmak
B) İnsan öldürmek
C) Dolandırıcılık
D) Hırsızlık

20) Kahramanımız aşağıdaki kentlerden hangisinde tutuklanmıştır?

A) Londra
B) Bombay
C) Kalküta
D) Liverpool

80 GÜNDE DEVRİ ALEM KİTABININ Cevap Anahtarı :

1-C     2-D    3-C     4-C     5-C
6-B     7-B    8-D     9-D    10-C
11-D  12-D  13-D   14-A   15-C
16-B  17-C  18-B    19-D   20-D

80 Günde Devri Alem 20 Test Sorusu,seksen günde devri alem testi çöz,seksen günde devri alem yazılı soruları,seksen günde devri alem değerlendirme testi,80 günde devri alem çöz online olarak

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Anonim dedi ki:

    la<lşi,şlkjhgfghjşlkj

Yorum Yaz