Benim Küçük Dostlarım Online Testi Çöz

BENİM KÜÇÜK DOSTLARIM YAZILI SORULARINI ONLİNE ÇÖZ

Bir öğretmenin öğrencileri ile ilgili anılarını anlattığı bu kitap hem öğrenciler hem de öğretmenler için eşsiz bie serdir. Bu eser daha ilk cümleden sizi kendinize çekecektir.

 

 

745
Oluşturuldu

BENİM KÜÇÜK DOSTLARIM KİİTABINI ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresinizi yorum kısmına  yazmanıza gerek yoktur.

1 / 10

Öğretmen hangisini yavan ekmek yerken görmüştür? 

2 / 10

Öğretmenine Şaire Hanım diye seslenen öğrenci hangisidir? 

3 / 10

Aynayı çıkarmadığı halde suçu üstüne alan öğrenci hangisidir? 

4 / 10

Kızıl Saçlar şiirini okuyan öğrenci hangisidir? 

5 / 10

Fatma adlı öğrenci nerelidir? 

6 / 10

“Bal gibi isim tamlaması“diyen öğrenci aşağıdakilerden hangisidir? 

7 / 10

Şiir kitabı çıkaran öğrenci aşağıdakilerden hangisidir? 

8 / 10

Selim hangi şubedeydi? 

9 / 10

Ciğerleri hasta olan öğrenci hangisidir? 

10 / 10

Muallime Hanım  kelimesini ”Malmanım” şeklinde söyleyen öğrenci hangisidir? 

Your score is

The average score is 60%

0%

1. Muallime Hanım  kelimesini ”Malmanım” şeklinde söyleyen öğrenci hangisidir? 

A) Nadide
B) Mehmet Yakut
C) Fatma
D) Muazzez

2. Ciğerleri hasta olan öğrenci hangisidir? 

A) İrfan
B) Nadide
C) Selim
D) Zeyno

3. Selim hangi şubedeydi? 

A) A
B) B
C) C
D) D

4. Şiir kitabı çıkaran öğrenci aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Fahrünnisa
B) Osman
C) Muazzez
D) Zekai Yiğit

5. “Bal gibi isim tamlaması“diyen öğrenci aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Leyla
B) Rıfkı
C) Fahrünnisa
D) Mehmet Yakut

6. Fatma adlı öğrenci nerelidir? 

A) Adana
B) Kars
C) Bursa
D) İstanbul

7. Kızıl Saçlar şiirini okuyan öğrenci hangisidir? 

A) Zeyno
B) Leyla
C) Muazzez
D) Fahrünnisa

8. Aynayı çıkarmadığı halde suçu üstüne alan öğrenci hangisidir? 

A) Zekai Yiğit
B) Rıfkı
C) Selim
D) İrfan

9. Öğretmenine Şaire Hanım diye seslenen öğrenci hangisidir? 

A) Leyla
B) Fatma
C) Zeyno
D) Nadide

10. Öğretmen hangisini yavan ekmek yerken görmüştür? 

A) Rıfkı
B) İrfan
C) Mehmet Yakut
D) Zekai Yiğit

11. Yazarın en büyük zaafım dediği şey nedir? 

A) Çocuk sevgisi
B) Doğa sevgisi
C) Okul sevgisi
D) Mesleği

12. Halide Nusret Zorlutuna’nın kitabında hangisini ele almış? 

A) Öğretmen arkadaşlarını
B) Öğrencilerini
C) Ailesini
D) Mahallesindeki çocukları

13. Yazarın “Bir Yanlışlık” başlığı ile yazdığı hikayede geçen aynayı sınıfa tutan kimdir? 

A) Zekai adındaki öğrenci
B) Öğretmenin kendisi
C) Hacelağa’nın simit kasasının yansıması
D) İrfan adındaki öğrenci

14. Halide Nurset Zorlutuna’nın adını söylemediği küçük kahramanın evlendirilmesine rağmen niçin ömrü boyunca affetmeyeceğini söyler?

A) Başarısızlığı sebebiyle
B) Öğretmeninin güvenini sarsması sebebiyle
C) Düğünde sorun çıkarması sebebiyle
D) Öğretmenine bağırdığı için

15. Jimlastik öğretmeninin “olağanüstü lastik gibi bir vücudu var” dediği Selim’in babası ne iş yapmaktadır? 

A) Kalaycı
B) Tekneci
C) Marangoz
D) Doktor

16. Zorlutuna’nın hastanede tanıdığı ve “ilk kaybım” dediği öğrencisine anlattığı bölümün ismi nedir?

A) Nadide
B) Fahrünnisa
C) Zeyno
D) Muazzez

17. Yazarın ilk öğrencisi ve ilk küçük dostum dediği kişi hangisidir? 

A) Nadide
B) Mefharet
C) Fatma
D) Selim

18. Halide Nusret Zorlutuna’nın sınıfta oynadığı oyun hangisidir?

A) Öğrencilerin ailelerini hayal etmek
B) Okunan şiirlerin şairini bulmak
C) Hayallerin resmini çizmek
D) Öğrencilerin ilerideki hayallerini kurmak

19. Yazarı çileden çıkartan şey hangisidir? 

A) Öğrencilerin kötü davranışlar sergilemesi
B) Öğrencilerin derse girmemesi
C) Öğrencilerin yalanlarını inkar etmesi
D) Öğrencilerin söz almadan konuşması

20. Yazarın “gül goncasını andırıyor” dediği kişi hangisidir? 

A) Mefharet
B) Muazzez
C) Zeyno
D) Nadide


BENİM KÜÇÜK DOSTLARIM KİTABININ Cevap Anahtarı :

1-C      2-B      3-B      4-A      5-D
6-C      7-B      8-A      9-C     10-B
11-A   12-B    13-C    14-C    15-B
16-A   17-B    18-D    19-C    20-A

benim küçük dostlarım kitap soruları,benim küçük dostlarım online çöz,benim küçük dostlarım yazılı soruları,benim küçük dostlarım testi ve cevapları,benim küçük dostlarım sınavını yap

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz