Beyaz Gemi Kitabının Soru ve Cevapları( Liseler İçin )

4739
Oluşturma tarihi

Lise İçin Beyaz Gemi Kitap Sorularını Çöz

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresini yazmanıza gerek yoktur.

1 / 10

“Beyaz Gemi” romanındaki dedeye takılan lakap hangisidir?,

2 / 10

“Beyaz Gemi” romanı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

3 / 10

“Beyaz Gemi” romanı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

4 / 10

Urazkul ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

5 / 10

Dedenin torununa anlattığı masalın kahramanı kimdir?

6 / 10

“Beyaz Gemi” romanındaki çocuk için verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

7 / 10

Çocuğun köpeğinin adı ve özelliği nedir?

8 / 10

Aşağıdakilerden hangisi “Beyaz Gemi” romanındaki çocuğun çevresindekilere taktığı adlardan biri değildir?

9 / 10

Aşağıdakilerden hangisi “Beyaz Gemi” romanındaki karakterlerden birisi değildir?

10 / 10

Aşağıdakilerden hangisi “Beyaz Gemi” romanındaki yer adlarından biridir?

Skorunuz

The average score is 71%

0%

“BEYAZ GEMİ” ROMANI KİTAP SINAVI SORULARI

 

1)      Aşağıdakilerden hangisi “Beyaz Gemi” romanındaki karakterlerden birisi değildir?

A) Seyit Ahmet

B) Mehmet Dede

C) Çocuk

D) Gülcemal

E)Mümin

 

 2) “Beyaz Gemi” romanındaki dedeye takılan lakap hangisidir?,

A) Cömert

B) Çalışkan

C) Hamarat

D) İyi yürekli

E)Cimri

 

3) Aşağıdakilerden hangisi “Beyaz Gemi” romanındaki çocuğun çevresindekilere taktığı adlardan biri değildir?

A) Kurt

B) Tank

C) Aslan

D) Deve

 

4) Urazkul ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A) Bir kız, bir oğlan iki çocuğu vardır.

B) İyi niyetli birisidir.

C) Karısı ile iyi geçinmektedir.

D) Çevresindeki kişiler tarafından sevilmemektedir.

E) Herkesin iyiliğini ister

 

5) Dedenin torununa anlattığı masalın kahramanı kimdir?

A) Geyik Ana

B) Küçük Kurbağa

C) Yaramaz Kedi

D) Minik Tavşan

E) Akıllı Aslan

 

6) Çocuğun köpeğinin adı ve özelliği nedir?

A) Karabaş- Cesurdur.

B) Baltek- Tembeldir.

C) Balkız- Uyuşuktur.

D) Çapkın- Koşmayı sevmez.

E) Kundul-Cesur

 

7) Aşağıdakilerden hangisi “Beyaz Gemi” romanındaki yer adlarından biridir?

A) Birlik Dağı

B) Aşık Deresi

C) Asker Ormanı

D) Isık Göl

E)Karadeniz

 

8) Aşağıdaki karakterlerden hangisi “Beyaz Gemi” romanında yoktur?

A) Kulubey

B) Köketay

C) Cengiz

D) Urazkul

E)Mümin

 

9) “Beyaz Gemi” romanındaki çocuk için verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Etrafındaki bazı varlıklara kendince isimler vermektedir.

B) Anne ve babasıyla beraber yaşamaktadır.

C) Masalları çok sevmektedir.

D) Dedesini çok sevmektedir.

E) Çocuk arkadaşlarıyla hep oyun oynar

 

10) Ninenin çocuğa verdiği ad nedir?

A) Yaramaz

B) Haylaz

C) Serseri

D) Yabancı

E)Bıdık

 

11) “Beyaz Gemi” romanı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A) Romandaki çocuğun ailesi zengindir.

B) Romandaki karakterlerden birinin adı Büke teyzedir.

C) Romandaki çocuk ninesini çok sevmektedir.

D) Mümin Dede Buğu soyundandır.

E) Çocuk babasıyla devamlı görüşür

 

 12) “Beyaz Gemi” romanındaki dedenin en çok alınmasına (üzülmesine) neden olan olay nedir?

A) Tören veya şenlik yapılırken eş, dostlarının ona bir şey danışmaması.

B) Tarlada çok çalıştırılması.

C) Kendinden yaşça küçük olan kişilerin ona saygısız davranması.

D) Çocuğun hayaller kurması.

E) Çocuğun babasının hakaretleri

 

13) “Beyaz Gemi” romanı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Kitaptaki çocuk hayaller kurmayı sever.

B) Kitapta yaşayan insanlar Kırgız soyundandır.

C) Kitaptaki nine çok iyi kalpli ve sevecendir.

D) Urazkul karısını sürekli dövmektedir.

E) Mümin Dede çok zengindir

 

 14) “Beyaz Gemi” romanı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A) Kitapta ormanda yaşayan anne-baba ve çocuğun mutlulukları anlatılmaktadır.

B) Kitaptaki insanların tamamı mutlu ve sorunlardan uzak yaşamaktadır.

C) Kitaptaki karakterlerin tamamı erkektir.

D) Kitaptaki çocuk dedesi ve ninesi ile yaşamaktadır.

E)Kitabın sonunda çocuk anne ve babasına kavuşur

 

15) Romanın adının “Beyaz Gemi” olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çocuğun gemileri çok sevmesi.

B) Yaşadıkları yerde beyaz gemilerin bulunması.

C) Çocuğun kaptan olmayı hayal etmesi.

D) Çocuğun babasının beyaz gemide çalıştığını hayal etmesi.

E)Çocuğun bu rengi sevmesi

 

CEVAPLAR:

1)      B    2) C    3) C   4) D   5) A  6) B   7) D   8) C   9) B   10) D   11) B   12) A   13) C  14) D  15) D

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Asiye dedi ki:

    Mükemmel olmuş

  2. ismimi n'apcan dedi ki:

    13.soruda yanlışlık var mümin dedem çok zengin değil ve ninede seven ve iyi kalpli değil iki şık varr

    1. Anonim dedi ki:

      13. Soru nun cevabı c degil b olacaktı

      1. Adem g dedi ki:

        Ninenin sevecenliğini nerde gördünüz acaba.ilk seçenek bu olsa diğerlerine bakmaya bile gerek yok.nine sevimsiz katı kalpli çocuğu kabullenmeyen onu yabancı el çocuğu gibi gören bi karakter….

  3. Adem g dedi ki:

    11.sorunun 2 cevabı var.d şıkkı da doğru.mümin dede buğu soyundandır diyor bu doğru.kitapta birebir bu cümle geçiyor…

  4. Adem g dedi ki:

    9.sorunun da 2 cevabı var.soruları hazırlayan kişi kitabı okumamış yada anlamamış.b şıkkı doğru fakat e şıkkıda doğru.çocuk arkadaşlarıyla sürekli oynar deniyor.bunun neresi doğru.çocupun tek bir arkadaşı yok.taşlarla arkadaş olmuş.yaşadıpı yerde 3 aile yaşıyor akranı olabilecek kimse yok.sadece otlattıkları hayvanları ile o bölgede konaklayan aileler oluyor yılın belli dönemlerinde o zaman çocuk kendine uygun akranlarıyla belki oynuyor.o da belli değil..

  5. Anonim dedi ki:

    Gül yetiştiren adam

Yorum Yaz