Beyaz Zambaklar Ülkesinde 20 Test Sorusu ve Cevapları Online Çöz

BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE TESTİ VE CEVAPLARI

1. “Suomi”nin manası aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ateşler Ülkesi
B) Yiğitler Meydanı
C) Bataklıklar Ülkesi
D) Örümcekler Diyarı
E) Sumo Güreşçileri

 

 

2226
Oluşturuldu

BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresini yazmanıza gerek yoktur.

1 / 15

Beyaz zambaklar ülkesinde adlı eser Bulgaristan`da hangi adla bilinmektedir?

2 / 15

Finler kitapta aşağıdakilerden hangisi ile isimlendirildi ?

3 / 15

....................... Fin Meclisi’ni toplayarak “Rus idaresini mi, yoksa İsveç idaresini mi istersiniz?” diye sordu.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

4 / 15

Reçel ve tatlı kralı aşağıdakilerden hangisidir?

5 / 15

Snelman ‘ ın çıkarmış olduğu gazetenin adı ............. dır.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

6 / 15

Yarvinen ve arkadaşları aşağıdaki bahsedilenlerden hangisini örnek almışlardır?

7 / 15

Fin ulusunda ilk gelişim nereden başlamıştır?

8 / 15

Beyaz zambaklar ülkesi hangi ülkelerin koruması altında kalmıştır?

9 / 15

Aşağıdakilerden hangisi ‘tarihten ibret almak’ kısmında örnek verilen devletlerden değildir?

10 / 15

“Aydınlar halkın ......... konumundadır?”
yukarıdaki boşluğa kitaba göre aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

11 / 15

Luka MAKDONALD isimli çocuk nasıl bir ailenin çocuğudur?

12 / 15

Genç beyinlerin körelmesine sebep  olan unsur kitaba göre aşağıdakilerden
hangisidir?

13 / 15

"Ulusların tarihini şahıslar şekillendirir" görüşünü savunan kimdir?

14 / 15

Eser hangi ülkenin geri kalmışlıktan kurtuluşunu anlatmaktadır?

15 / 15

“Suomi”nin manası aşağıdakilerden hangisidir?

Your score is

The average score is 57%

0%

2. Eser hangi ülkenin geri kalmışlıktan kurtuluşunu anlatmaktadır?

A) Rusya
B) Avustralya
C) İsveç
D) Finlandiya
E) İtalya

3. “Ulusların tarihini şahıslar şekillendirir” görüşünü savunan kimdir?

A) Carlyle
B) Bismark
C) Napolyon
D) Martin luther
E) Lev tolstoy

4. Genç beyinlerin körelmesine sebep  olan unsur kitaba göre aşağıdakilerden
hangisidir?

A) Sigara
B) Kavga
C) Futbol
D) Uyuşturucu
E) Tiyatro

5. Luka MAKDONALD isimli çocuk nasıl bir ailenin çocuğudur?

A) Dinine çok bağlı bir ailenin
B) Koyu aristokrat bir ailenin
C) Hekimlik duygusu ağır basan bir ailenin
D) Çok milliyetçi bir ailenin
E) Finlandiya’nın en zengin ailesinin

6. “Aydınlar halkın ……… konumundadır?”
yukarıdaki boşluğa kitaba göre aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) kalbi
B) eli
C) vücudu
D) beyni
E) gözü

7. Aşağıdakilerden hangisi ‘tarihten ibret almak’ kısmında örnek verilen devletlerden değildir?

A) Avusturya İmparatorluğu
B) Wilhelmler
C) Bizans
D) Bismarklar
E) Osmanlı Devleti

8. Beyaz zambaklar ülkesi hangi ülkelerin koruması altında kalmıştır?

A) Fransa ve İngiltere
B) Portekiz ve İsveç
C) Rusya ve İsveç
D) Rusya ve Bulgaristan
E) Çek Cumhuriyeti ve İtalya

9. Fin ulusunda ilk gelişim nereden başlamıştır?

A) Okullardan
B) Köylülerden
C) Tarladan
D) Yöneticilerden
E) Kışladan

10.  Yarvinen ve arkadaşları aşağıdaki bahsedilenlerden hangisini örnek almışlardır?

A) Snelman
B) Robinson Crusoe
C) Prens Edward
D) George Petrov
E) Cervantes

11. Snelman ‘ ın çıkarmış olduğu gazetenin adı …………. dır.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Saimo
B) Saima
C) Salman
D) Seima
E) Saymo

12. Reçel ve tatlı kralı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Karokep
B) Thomas Gulbe
C) Yukko
D) (J)Yarvinen
E) Snelman

13. ………………….. Fin Meclisi’ni toplayarak “Rus idaresini mi, yoksa İsveç idaresini mi istersiniz?” diye sordu.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Snelman
B) Gregory Petrov
C) (J)Yarvinen
D) 1. Aleksandr
E) Papaz IV. Lui

14. Finler kitapta aşağıdakilerden hangisi ile isimlendirildi ?

A) Sabırlı
B) Savaşçı
C) Azimli
D) Barışçı
D) Tembel

15. Beyaz zambaklar ülkesinde adlı eser Bulgaristan`da hangi adla bilinmektedir?

A) Beyaz kelebekler ülkesinde
B) Beyaz güller ülkesinde
C) Beyaz nilüferler ülkesinde
D) Beyaz laleler ülkesinde
E) Beyaz kurtlar ülkesinde

16. Rusya’nın Finlandiya’yı kendi sınırları içine almak istemesinin sebebi nedir?

A) Finlandiya’nın ekonomik durumunun iyi olması
B) Finlandiya’nın askeri stratejik konumu
C) Finlandiya’nın geniş sınırlara sahip olması
D) Finlandiya’nın iyi topraklara sahip olması
E) Finlandiya’nın kültür seviyesinin yüksek olması

17. Aşağıdakilerden hangisi Yarvinen’in gözlerini açan onun “Tatlılar Kralı” olmasına yol açan ve bir konferansta tesadüfen dinlediği hikayedir?

A) Robin Hod
B) Guliver
C) Robinson Kruzo
D) Yedi Cüceler
E) Köroğlu Destanı

18. Yarvinen bankanın müdürüne gidip “Tatlılar Kralı olup Finlandiya’yı fethetmek istiyorum” diyerek hedeflerini ve fikirlerini anlattığında banka müdürünün cevabı aşağıdakilerden hangisi olmuştur?

A) Teşebbüs ediniz. Sizin gelecekteki krallığınız için bir miktar parayı riske atabiliriz
B) Teşebbüs etmeyiniz. Planlarınız ve düşünceleriniz hayalden ibarettir
C) Bu plan ve fikirleri kim soktu kafanıza, hiçbir gerçekliği yok
D) Plan ve fikirleriniz çok güzel fakat bankamızda riske atacak paramız yok
E) Plan ve fikirleriniz çok güzel fakat biz de pay isteriz karınızdan

19. ‘Beyaz Zambaklar Ülkesi’ eserinde asıl üzerinde durulan şey aşağıdakilerden hangisidir?

A) İnsanlığın iyiye ulaştırılmasındaki aşamalar.
B) Kötülüklerin iyiye çevrilmesi ve elde edilen mutluluklar.
C) Azmin ne olursa olsun   neticesinin alınacağı.
D) İnsanların yoksulluktan nasıl kurtulacağının reçetesi.
E) Bir ulusun kenetlenip topyekün verdiği millet olma savaşı.

20. Finlandiya hangi milletin esaretinden kurtulup Rusya’nın egemenliğine geçmiştir?

A) Almanya
B) İsviçre
C) Norveç
D) Danimarka
E) İsveç

BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE KİTABININ CEVAP ANAHTARI

Cevap Anahtarı :

1-C     2-D      3-E      4-C      5-B
6-D     7-C      8-C      9-E     10-B
11-B   12-D   13-D    14-D    15-C
16-B   17-C   18-A    19-E     20-E

Beyaz Zambaklar Ülkesinde 20 Test Sorusu,lise için beyaz zamabkalr ülkesinde kitap testi çöz,beyaz zambakalr ülkesinde online testi,beyaz zambaklar ülkesinde testi ve cevapları,beyaz zambaklar ülkesinde yazılı soruları,beyaz zambaklar ülkeinde değerlendirme testi

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Banu ozdag dedi ki:

    Thomas gorden etkili ogretmenlik yontemi sorulari

  2. Banu ozdag dedi ki:

    Beyaz menekseler ulkesi sorularini cok begendim

    1. admin dedi ki:

      yirmi dört saat içinde

Yorum Yaz