Dokuzuncu Hariciye Koğuşu Testi Online Çöz

DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU KİTABININ YAZILI SINAV TEST SORULARI VE CEVAPLARI

İlk psikolojik romanlardan biri olan bu eserde roman kahramanı ile birlikte üzüleceğiz. Kısa bir eser olan Dokuzuncu Hariciye Koğuşu içerdiği anlam bakımından oldukça etkili bir eserdir.

 

 

3179
Oluşturuldu

DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresinizi yorum kısmına  yazmanıza gerek yoktur.

1 / 10

“9.Hariciye Koğuşu” eserinde , Kahramana suçların en ağırı gibi gelen şey nedir?

2 / 10

Doktor Ragıp evlendiği zaman Nüzhet’ i nereye götürmek ister?

3 / 10

Çocuk  hangi bahaneyle köşkten ayrılmak ister?

4 / 10

Paşanın hayranı olduğu aşağıdakilerden hangisidir?

5 / 10

Paşa Çocuğun  kendisine okuması için İstanbul’ un hangi semtinden roman aldırır?

6 / 10

Roman aşağıdaki olaylardan hangisi ile sonuçlanır?

7 / 10

Nurefşan’ın heyecanla çocuğun odasına gelerek çocuğa anlattığı konu aşağıdakilerden hangisidir?

8 / 10

“Bunların vefat ettikten sonra bir mezarları bile yoktur. Ama bu, teşrih için iyi bir kadavra” Doktorun bu açıklamaları hasta çocuğa neyi hatırlatıyor?

9 / 10

Kahramana gelen doktorun “Sana üçten yemek yazıyorum.” demesi ne demektir?

10 / 10

Kahramana göre Dr. Ragıp, Nüzhet’i niçin mutlu edemez?

Your score is

The average score is 78%

0%

1. Kahramana göre Dr. Ragıp, Nüzhet’i niçin mutlu edemez?

A)  Dr. Ragıp arasında yaş farkı olduğu için

B) Nüzhet, öteki genç kızlardan farklı olduğu için

C) Dr. Ragıp’ın işinden başka bir şey düşünmeyen kişiliği olduğu için

D) Nüzhet’in kendisini sevdiğini düşündüğü için

E) Nüzhet’in Dr. Ragıp’tan daha bilgili olduğunu düşündüğü için

2. Kahramana gelen doktorun “Sana üçten yemek yazıyorum.” demesi ne demektir?

A) Üç öğün yemek yemesi gerektiği

B )Üç çeşit yemek yemesi gerektiği

C) Saat üçte yemek yemesi gerektiği

D) Aynı yemeği art ada üç defa yemesi gerektiğini

E) Zayıf olduğu ve çok yemek yemesi gerektiği

3. “Bunların vefat ettikten sonra bir mezarları bile yoktur. Ama bu, teşrih için iyi bir kadavra” Doktorun bu açıklamaları hasta çocuğa neyi hatırlatıyor?

A) Babasının ölümünü

B) Hastanedeki acı günlerini

C) Hamlet’tekiprensi

D) Kimsesiz insanları

E) Annesinin ölümünü

4. Nurefşan’ın heyecanla çocuğun odasına gelerek çocuğa anlattığı konu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Paşa’nın iflas ettiği

B) Nüzhet’in Dr. Ragıp ile en kısa zamanda evleneceği

C) Çocuğun hastalığının ciddiyetini öğrendiği

D) Paşa’ya nüzul indiği

E) Paşa’nın eşinin sinir krizi geçirdiği

5. Roman aşağıdaki olaylardan hangisi ile sonuçlanır?

A) Çocuğun  ayağı kesilir, Nüzhet intihar eder

B) Çocuğun  intihar, Nüzhet  doktor Ragıp’la evlenir

C)  Çocuk  iyileşerek Nüzhet’le evlenir

D) Çocuk  iyileşir ancak Nüzhet doktor Ragıp’la evlenir

E) Çocuk    ve Nüzhet elele intihar ederler.

6. Paşa Çocuğun  kendisine okuması için İstanbul’ un hangi semtinden roman aldırır?

A)Erenköy     B) Kadıköy       C) Nişantaşı       D)Beykoz      E)Ümraniye

7. Paşanın hayranı olduğu aşağıdakilerden hangisidir?

A) Osmanlı      B) Almanya        C) Fransa       D) Rusya     E) Avusturya

8. Çocuk  hangi bahaneyle köşkten ayrılmak ister?

A) Nemli havanın hastalığını arttırdığından dolayı

B) Pansumanının iyi yapılmadığından dolayı

C) Köşkün kalabalık olmasından dolayı

D) Annesini özlemesinden dolayı

E) Arkadaşlarını özlemesinden dolayı

9. Doktor Ragıp evlendiği zaman Nüzhet’ i nereye götürmek ister?

A) Londra

B) Paris

C)Berlin

D)Viyana

E) Frankfurt

10. “9.Hariciye Koğuşu” eserinde , Kahramana suçların en ağırı gibi gelen şey nedir?

A) Yalan söylemek

B) Âşık olmak

C) Sakat olmak

D) Yetim olmak

E) Yatalak olmak

DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU CEVAP ANAHTARI :

1-B, 2-E, 3-C, 4-B, 5-D, 6-B, 7-C, 8-B, 9-C, 10-A

9. hariciye koğuşu kitap soruları,dokuzuncı hariciye koğuşu testi,dokuzuncu hariciye koğuşu kitabını online çöz,9. hariciye koğuşu testi ve cevapları,9. hariciye koğuşu kitabını online olarak çöz

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. qwe dedi ki:

    tesekkürler

Yorum Yaz