Esir Şehrin İnsanları Yazılı Sınav Testini Çöz

ESİR ŞEHRİN İNSANLARI   ESER SORUSU ( KEMAL TAHİR )

752
Oluşturuldu

ESİR ŞEHRİN İNSANLARI ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresinizi yorum kısmına  yazmanıza gerek yoktur.

1 / 11

Taceddin Paşa kimdir?

a)Nermin Hanım'ın eniştesi

b)Nermin Hanım'ın babası

c)Kamil Bey'in aile dostu

d)Kamil Beyi sorgulayan kişi

e)Nermin Hanımın amcası

2 / 11

Roman kahramanı yakalandıktan sonra onu konuşturmak için ona hangi yerin Büyükelçiliği teklif edilmiştir?

a)Paris
b)Londra
c)Brüksel
d)Roma
e)Madrid

3 / 11

Roman kahramanı ihbar üzerine yakalandıktan sonra, onu yakalayanlar niçin ona ceza vermemişlerdir?

a)Kendileri için çalışmayı kabul ettiği için
b)Yurt dışına gitmeyi kabul ettiği için
c)Paşa oğlu olduğu için
d)Padişahtan çekindikleri için
e)Yaşlı olduğu için

4 / 11

Romanda, Anadolu’daki Milli Mücadeleye destek verenlerin başında kim vardır?

a) Nedime
b)Ahmet
c) Kamil
d)Ayşe
e)Nermin

5 / 11

Romanda, İstanbul Hükümetinin ve işgal kuvvetlerinin ajanlığını yapan kimdir?

a)Kamil
b) Hüseyin

c)Nedime
d)Ahmet
e) Niyazi

6 / 11

Roman, başkahraman ailesinin hangi ülkeden İstanbul’a dönmesiyle başlar?

a) Amerika
b)Fransa
c)İngiltere
d)Almanya
e) İspanya

7 / 11

Romanın başkahramanı ve ailesi İstanbul’da hangi semte yerleşmişlerdir?

a)Fatih
b)Üsküdar
c)Bağlarbaşı
d)Fındıkzade
e)Aksaray

8 / 11

Romanın başkahramanı İstanbul’a geldikten sonra hangi gazetede çalışmaya başlar?

a)Tercüman-ı Hakikat
b)Karadayı
c)Tasvir-i Efkar
d)Muhbir
e)Hürriyet

9 / 11

Romanın başkahramanı ve ailesi Avrupa’dan İstanbul’a hangi yıl gelmişlerdir?

a)1914
b)1915
c)1916
d)1917
e)1918

10 / 11

Romanının başkahramanı ve ailesi hangi sebepten dolayı İstanbul’a dönmüşlerdir?

a)İstanbul’u özledikleri için
b)Sınır dışı edildikleri için
c)Arkadaşlarının ısrarları üzerine
d)Ekonomik sıkıntılar yaşadıkları için
e)Milli Mücadeleye katılmak için

11 / 11

Esir Şehrin İnsanları ” adlı romanın başkahramanı kimdir?

a)Cemil
b) Salih
c)Ali
d) Kamil
e) İbrahim

Your score is

The average score is 62%

0%

1) “Esir Şehrin İnsanları ” adlı romanın başkahramanı kimdir?

a)Cemil
b) Salih
c)Ali
d) Kamil
e) İbrahim

2) Roman, başkahraman ailesinin hangi ülkeden İstanbul’a dönmesiyle başlar?

a) Amerika
b)Fransa
c)İngiltere
d)Almanya
e) İspanya

3)Romanın başkahramanı ve ailesi İstanbul’da hangi semte yerleşmişlerdir?

a)Fatih
b)Üsküdar
c)Bağlarbaşı
d)Fındıkzade
e)Aksaray

4) Romanın başkahramanı İstanbul’a geldikten sonra hangi gazetede çalışmaya başlar?

a)Tercüman-ı Hakikat
b)Karadayı
c)Tasvir-i Efkar
d)Muhbir
e)Hürriyet

5) Romanın başkahramanı ve ailesi Avrupa’dan İstanbul’a hangi yıl gelmişlerdir?

a)1914
b)1915
c)1916
d)1917
e)1918

 

6) Romanının başkahramanı ve ailesi hangi sebepten dolayı İstanbul’a dönmüşlerdir?

a)İstanbul’u özledikleri için
b)Sınır dışı edildikleri için
c)Arkadaşlarının ısrarları üzerine
d)Ekonomik sıkıntılar yaşadıkları için
e)Milli Mücadeleye katılmak için

7) Romanda, İstanbul Hükümetinin ve işgal kuvvetlerinin ajanlığını yapan kimdir?

a)Kamil
b) Hüseyin

c)Nedime
d)Ahmet
e) Niyazi

8) Romanda, Anadolu’daki Milli Mücadeleye destek verenlerin başında kim vardır?

a) Nedime
b)Ahmet
c) Kamil
d)Ayşe
e)Nermin

9) Roman kahramanı ihbar üzerine yakalandıktan sonra, onu yakalayanlar niçin ona ceza vermemişlerdir?

a)Kendileri için çalışmayı kabul ettiği için
b)Yurt dışına gitmeyi kabul ettiği için
c)Paşa oğlu olduğu için
d)Padişahtan çekindikleri için
e)Yaşlı olduğu için

10) Roman kahramanı yakalandıktan sonra onu konuşturmak için ona hangi yerin Büyükelçiliği teklif edilmiştir?

a)Paris
b)Londra
c)Brüksel
d)Roma
e)Madrid

11). Taceddin Paşa kimdir?

a)Nermin Hanım’ın eniştesi                                                                                                                                                              b)Nermin Hanım’ın babası

c)Kamil Bey’in aile dostu                                                                                                                                                             d)Kamil Beyi sorgulayan kişi                                                                                                                                                          e)Nermin Hanımın amcası

  1. ) Kalacak uygun bir ev bulamayınca Kamil Bey’in aklına neresi gelir?

a )Annesinden kalan harap köşk

b )Eniştesinin yeni yaptırdığı ev

c  )Karısına miras kalan daire

d )Halasının kızına hediye ettiği yalı

e) Büyükbabasından kalan köşk

Esir Şehrin İnsanları yazılısını çöz,Esir Şehrin İnsanları roman soruları,Esir Şehrin İnsanları sınav soruları,Esir Şehrin İnsanları testi ve cevap anahtarı,Esir Şehrin İnsanları sınavını çöz,Esir Şehrin İnsanları kitabıyla ilgili test

CEVAPLAR:
1) D     2) E   3) C   4) B     5) C    6) D  7) E   8)A    9)C    10)D  11)B  12)A  

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. Mete dedi ki:

    Mükemmel olmuş. Her gü geliyorum bu siteye

  2. Ahmet dedi ki:

    Esir Şehrin Mahpusu adlı kitabında sınavını yapabilirmisiniz

    1. Ahmet dedi ki:

      admin yaparsan çok sevinirim acilde

Yorum Yaz