Gümüş Kanat 20 Test Sorusu ve Cevapları Online Çöz

GÜMÜŞ KANAT KİTABININ YAZILI SINAV TEST SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

gümüş kanat kitap testi,gümüş kanat kitabını online çöz,gümüş kanat yazılısı,gümüş kanat kitap sınavı,gümüş kanat online olarak çöz,gümüş kanat kitabıyla ilgili test ve cevaplar,gümüş kanat 20 test sorusu,gümüş kanat cahit uçuk sınavı

 

1706
Oluşturma tarihi

GÜMÜŞ KANAT KİTABININ SORULARINI ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresinizi yorum kısmına  yazmanıza gerek yoktur.

1 / 15

Kemal,  okuduğu eserden etkilenmiş, kedisinin adını değiştirmiştir. Kedinin yeni adı nedir?         

2 / 15

Kemal’in annesine ilk armağanı ne olmuştur?

3 / 15

Celil   Usta’nın  karısının  adı   nedir?

4 / 15

Usta Barba ile Kemal’in matbaanın altındaki gizli geçitte soluklarının kesilmesine neden olan olay aşağıdakilerden hangisidir?

5 / 15

Kemal’e matbaanın altındaki Bizans tonozlarının yerini söyleyen aşağıdakilerden hangisidir?

6 / 15

Kemal’in işe başladıktan iki buçuk ay sonra annesiyle beraber gezmeye gittiği tarihi yer aşağıdakilerden hangisidir?

7 / 15

Celi Usta oğlunun matbaada çalıştığını hangisi ile öğrendi?

8 / 15

Kitapçı Nevzat Bey’in Kemal’e armağan ettiği kitabın adı aşağıdakilerden hangisidir?

9 / 15

Kemal’in matbaada işe başlamasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

10 / 15

Matbaanın altındaki gizli yer  aşağıdakilerden hangisine açılmaktadır?

11 / 15

Kemal’in kitapçı arkadaşı Nevzat Bey’in ailesini kaybetmesinin nedeni nedir?

12 / 15

Gümüş kanatlı kuş Kemal’e düşünde aşağıdakilerden hangisini söyledi?

13 / 15

     I-Nevzat Bey’in Kemal’e kitap armağan etmesi    

            II-Genç bilgin ve gazetecilerin Kemal’ e Bizans Kongresi madalyası vermeleri

            III-Kemal’in annesiyle tarihi geziye çıkması

            IV-Kemal’in ustasıyla alt geçitte gümüş sikke bulmaları 

Yukarıda verilen durumlar oluş sırasına göre nasıl sıralanır? 

14 / 15

Kemal’in, babasının çalıştığı iş yerine her gelişinde seçmeyi düşündüğü meslek aşağıdakilerden hangisidir?

15 / 15

Kemal adlı çocuğun okulu bırakmasının nedeni nedir?

Skorunuz

The average score is 70%

0%

1-Kemal adlı çocuğun okulu bırakmasının nedeni nedir?

 A) Babasının makineye 4 parmağını kaptırması

B)Annesinin rahatsızlanması 

C)Babasının trafik kazası geçirmesi

D)Ailesinin Kemal’i  okula göndermek istememesi

 

2-Kemal’in, babasının çalıştığı iş yerine her gelişinde seçmeyi düşündüğü meslek aşağıdakilerden hangisidir?

A)Tekstil mühendisi

B)Öğretmen

C)Doktor

D)Yüksek makine mühendisi

 

 

3-         I-Nevzat Bey’in Kemal’e kitap armağan etmesi    

            II-Genç bilgin ve gazetecilerin Kemal’ e Bizans Kongresi madalyası vermeleri

            III-Kemal’in annesiyle tarihi geziye çıkması

            IV-Kemal’in ustasıyla alt geçitte gümüş sikke bulmaları 

Yukarıda verilen durumlar oluş sırasına göre nasıl sıralanır? 

  1. A) I – II – III – IV
  2. B) III – IV – I-– II
  3. C) II – III- IV- I
  4. D) IV – III- I – II

 

4-Gümüş kanatlı kuş Kemal’e düşünde aşağıdakilerden hangisini söyledi?

A)Sen , baban beni kurtardınız.  Ben de sizi kurtaracağım. Hiç korkma! Şimdi gir matbaaya çalış.

B)Babanı ben iyileştireceğim. Çünkü baban benim hayatımı kurtardı.

C)Her şey düzene girecek. Sabırlı olmalısınız.

D)Babanın çalıştığı matbaanın altında   bir hazine var.

 

5-Kemal’in kitapçı arkadaşı Nevzat Bey’in ailesini kaybetmesinin nedeni nedir?

A)Trafik kazası

B)Erzincan zelzelesi

C)Evlerinde yangın çıkması

D)Sobadan zehirlenmesi

 

6-Matbaanın altındaki gizli yer  aşağıdakilerden hangisine açılmaktadır?

A)Ayasofya Müzesi

B)Rumelihisarı

C)Süleymaniye Cami

D)Anadoluhisarı

 

7-Kemal’in matbaada işe başlamasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A)Matbaanın müdürünün Kemal’e matbaada çalışma teklifinde bulunması

B)Annesinin dikiş işinden çok az para kazanması

C)Kemal’i n rüyasına giren Gümüş Kanat’ın ona:”Gir matbaaya çalış.” demesi

D)Kemal’in babasının durumuna çok üzülmesi

 

8-Kitapçı Nevzat Bey’in Kemal’e armağan ettiği kitabın adı aşağıdakilerden hangisidir?

A)Dünyamız Tehlikede

B)Kamerde İlk İnsanlar

C)Dünyanın Ucundaki Fener

D)Sırlı Saray

 

9-Celi Usta oğlunun matbaada çalıştığını hangisi ile öğrendi?

A)Kemal’in işe başladığı günün akşamı eve geldiğinde üstünde matbaa kokması

B)Kemal’in annesinin,  oğlunun çalıştığını ağzından kaçırması

C)Kemal’in daha ilk gün babasına çalışmaya başladığını söylemesi

D)Celil Usta’nın oğlunu takip etmesi

 

10-Kemal’in işe başladıktan iki buçuk ay sonra annesiyle beraber gezmeye gittiği tarihi yer aşağıdakilerden hangisidir?

A)Rumelihisarı

B)Anadoluhisarı

C)Bizans Tonozları

D)Süleymaniye Cami

 

11-Kemal’e matbaanın altındaki Bizans tonozlarının yerini söyleyen aşağıdakilerden hangisidir?

A)Celil Usta

B)Müdür Bey

C)Nevzat Bey

D)Usta Barba

 

12-Usta Barba ile Kemal’in matbaanın altındaki gizli geçitte soluklarının kesilmesine neden olan olay aşağıdakilerden hangisidir?

A)Kemal’in gizli geçitte akrep görmesi

B)Usta Barba’nın ciğerlerinin havasız kalması

C)Usta Barba ve Kemal’in garip sesler duyması

D)Usta Barba’nın eştiği oyuktan paraya benzeyen küflü bir maden parçasının düşmesi

 

13-Celil   Usta’nın  karısının  adı   nedir?

A)Süzen

B)Süheyla

C)Sümbül

D)Sümeyra

 

 14-Kemal’in annesine ilk armağanı ne olmuştur?

A)Altın zincire takılı altın sikke

B)Gümüş zincire takılı gümüş sikke

C)Antika bir saat

D)Mavi taşlı bir yüzük

 

15- Kemal ve annesi deniz kıyısındaki ağaçlıklı parkta kartopu oynayıp eve döndüklerinde hangi durumla karşılaştılar?

A)Kemal’in öğretmeninin onu ziyaret etmesi

B)Uzun  zamandır  kayıp  olan Nevzat Bey’in Kemal’i görmek için eve gelmesi

C)Celil Usta’yı baygın bir şekilde bulmaları          

D)Sultanahmet kazı yerindeki genç bilgin ve gazetecilerin Kemal’i ziyaret etmeleri

 

 

16-Kemal,  okuduğu eserden etkilenmiş, kedisinin adını değiştirmiştir. Kedinin yeni adı nedir?                                                                                                            

A)Karabaş

B)Elmas

C)Naf

D)Zümrüt

 

17-  Mikloş Efendi Türkiye’ye hangi ülkeden gelmiştir?

A)Macaristan

B)Bulgaristan

C)Yunanistan

D)Gürcistan

 

18-  Nevzat Bey’in  Kemal’e  armağan  ettiği kitabın eski cildinden ne çıktı?

A)Yüklü miktarda para

B)Mektup

C)Eski bir pul

D)Gümüş sikke

 

19-Eserin sonunda aşağıdakilerden hangisi geçekleşmemiştir?

A)Kemal okuluna geri döndü.

B)Gümüş  Kanat   yüz  yirmi  bin liraya satıldı.

C)Celil Usta küçük bir matbaa kurdu.

D)Kitapçı Nevzat Bey iyileşti.

 

20-Kemal , Ayhan Güven ile ne zaman tanıştı?

A)Annesi ile yaptıkları tarihi gezi sırasında

B)Öğretmeninin evinden dönerken

C)Annesi ile kartopu  oynayıp  eve dönerken

D) Akşamüstü Kemal işten eve dönerken

 

GÜMÜŞ KANAT KİTABININ CEVAP ANAHTARI

1-A

2-D

3-D

4-A

5-B

6-A

7-C

8-B

9-A

10-A

11-D

12-D

13-A

14-B

15-D

16-C

17-A

18-C

19-D

20-C

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. jennie_aşko01 dedi ki:

    teşekkür ederim sağol

  2. jennie_aşko01 dedi ki:

    perfect

Yorum Yaz