Gümüş Patenler 20 Test Sorusu ve Cevapları Online

GÜMÜŞ PATENLER KİTABININ YAZILI SINAV TEST SORULARI VE CEVAP ANAHATRI

 

 

 

1345
Oluşturuldu

GÜMÜŞ PATENLER KİTABINI ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresinizi yorum kısmına  yazmanıza gerek yoktur.

1 / 15

Hollandalılar hangi hayvana  saygı duyarlarmış?

2 / 15

Hollandalıların 1560’larda İstanbul’dan getirdiği ve bir zamanlar aşırı düşkün oldukları çiçeğin ismi nedir?

3 / 15

Hollandalıların en önemli özellikleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur? 

4 / 15

“Güneşin Yükselişi” bölümünde Gratel ve ailesi yılbaşını ne yiyerek kutlamışlardır? 

5 / 15

Gratel ve ailesinin yaşadığı evi insanlar ne diye isimlendiiyor? 

6 / 15

Hans ve Gratel çok yoksul oldukları için tahta patenlerle kayıyordu. Yarışmaya katılmaları için Hilda onlara bir paten parası verdi. Bu paranın karşılığında onlardan hangisini istedi?

7 / 15

Aşağıdakilerden hangisi Gratel’in özelliklerinden  değildir? 

8 / 15

Kentte bir paten yarışı düzenlenecek, birinciye bağcıklı,   çıngıraklı gümüş bir paten hediye edilecektir. Bu yarış kimin onuruna düzenleniyor?

9 / 15

Gratel ve Hans’ın babası neden hafızasını kaybetmiştir? 

10 / 15

Hollanda, tarih boyunca hangisi mücadele etmiştir? 

11 / 15

Hollanda devletinin ülke için milyonlarca dolar harcama sebebi nedir? 

12 / 15

Amsterdam’daki cezaevleri için neden “bıçkı” diyorlarmış? 

13 / 15

 Aşağıdakilerden hangisi ülkedeki değişik yerlerden biri değildir? 

14 / 15

Hollanda’yı değişik yapan en önemli özellik  hangisidir? 

15 / 15

Gratel ile Hans kaç yaşlarındadır? 

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 59%

0%

1) Gratel ile Hans kaç yaşlarındadır? 

A) 13-17
B) 11-17
C) 12-15
D) 10- 14

2) Hollanda’yı değişik yapan en önemli özellik  hangisidir? 

A) Dağları kayak için  uygundur.
B) Topraklarının çoğu deniz seviyesinin altındadır.
C) Ekonomisi  gelişmiştir.
D) İnsanları asil kişilerden oluşur.

3)   Aşağıdakilerden hangisi ülkedeki değişik yerlerden biri değildir? 

A) Yüksek dağlar
B) Göller
C) Çukurlar
D) Kanallar

4) Amsterdam’daki cezaevleri için neden “bıçkı” diyorlarmış? 

A)  bıçak yaparmış.
B)  patates doğrarmış.
C)   bıçaklama çok olurmuş.
D)  sürekli odun biçermiş.

5) Hollanda devletinin ülke için milyonlarca dolar harcama sebebi nedir? 

A) Duble yollar yapmak.
B) Dağlardan tünel açmak.
C) Su seviyesini ayarlamak.
D) Tarım faaliyetlerini geliştirmek.

6) Hollanda, tarih boyunca hangisi mücadele etmiştir? 

A) Depremler
B) Su baskınları
C) Soğuk
D) Heyelanlar

7) Gratel ve Hans’ın babası neden hafızasını kaybetmiştir? 

A) İskeleden aşağı düştü.
B) Beyi kanaması geçirdi.
C) Trafik kazası geçirdi.
D) Ağaçtan düştü.

8) Kentte bir paten yarışı düzenlenecek, birinciye bağcıklı,   çıngıraklı gümüş bir paten hediye edilecektir. 

Bu yarış kimin onuruna düzenleniyor?
A) Avukat David’in oğlunun onuruna
B) Piyer’in onuruna
C) Belediye başkanının onuruna
D) Başkanın kızı Hilda’nın onuruna

9) Aşağıdakilerden hangisi Gratel’in özelliklerinden  değildir? 

A) Güzel şarkı söyler.
B) El işi yapar.
C) Okulda çok başarılıdır.
D) Ezber gücü çok iyidir.

10) Hans ve Gratel çok yoksul oldukları için tahta patenlerle kayıyordu. Yarışmaya katılmaları için Hilda onlara bir paten parası verdi. 

Bu paranın karşılığında onlardan hangisini istedi?
A) Yarışmada kazandığı ödülü istemiştir.
B) Kendisiyle yakından ilgilenmelerini ister.
C) Tahta oyuncaklar yapmalarını ister.
D) Oyma tahta zincir kolye ister.

11) “Güneşin Yükselişi” bölümünde Gratel ve ailesi yılbaşını ne yiyerek kutlamışlardır? 

A) Kurabiye
B) Hindi
C) Yaş pasta
D) Meyve

12) Gratel ve ailesinin yaşadığı evi insanlar ne diye isimlendiiyor? 

A) Yoksullar evi
B) Delinin yeri
C) Nehrin kıyısı
D) Baraka

13) Hollandalıların en önemli özellikleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur? 

A) Kadınları çok temizdir.
B) Sakin yaratılışlıdırlar.
C) Gezmeyi çok severler.
D) Kayarken oldukça coşkuludurlar.

14) Hollandalıların 1560’larda İstanbul’dan getirdiği ve bir zamanlar aşırı düşkün oldukları çiçeğin ismi nedir?

A) Papatya
B) Hanımeli
C) Kasımpatı
D) Lale

15) Hollandalılar hangi hayvana  saygı duyarlarmış?

A) Kuğulara
B) Kedilere
C) Köpeklere
D) Atlara

16) Piyer ve ekibiyle paten üzerinde gezerken bütün paralarının bulunduğu cüzdanı yitirdiğini fark etti.
Bu olaydan sonra gezileri nasıl bir seyir aldı?

A) Karl’ın babasının arkadaşından borç aldılar.
B) Evlerine döndüler.
C) Ben’in yanındaki parayı kullandılar.
D) Polisten yardım istediler.

17) Gratel ve Hans kayarken evlerinden bir  ses geldi.
Bu çığlığın nedeni nedir? 

A) Eve hırsız hırsız girmiştir.
B) Babaları ölmüştür.
C) Annesi kayıp altınları bulmuştur.
D) Babası annesine saldırmıştır.

18) Piyer; arkadaşlarına, kör adama kurabiye götürürken herkesin iyiliği için bir şeyler yapan çocuğun hikayesini anlatmıştır.
Bu çocuk ne yapmıştır? 

A) Kör adamı ölümden kurtarmıştır.
B) Kar fırtınasına karşı halkı uyarmıştır.
C) Şehri su baskınından kurtarmıştır.
D) Şehre gelen haydutları yakalatmıştır.

19) Piyer ve ekibi Haarlem’de gezerken garip bir gelenekle karşılaştılar.
Bu gelenekler içinde aşağıdakilerden hangisi yoktur? 

A) Kız çocuk doğunca kapıya beyaz yastık asılır.
B) Düğünlerde bütün şehre yemek ikram edilir.
C) Erkek çocuk doğunca Kapıya kırmızı yastık asılır.
D) Yakını ölene haber getiren kişi simsiyah giyinir.

20) Piyer ve ekibinin kaldığı hanın adı nedir? 

A) Altın Kartal Hanı
B) Karataş Hanı
C) Kemeraltı Hanı
D) Şahin Gözü Hanı

GÜMÜŞ PATENLER KİTABININ Cevap Anahtarı :

1-C      2-B      3-A      4-D      5-C
6-B      7-A      8-D      9-C      10-D
11-A   12-B    13-C    14-D     15-A
16-B   17-D    18-C    19-B     20-A

gümüş patenler kitap testi,gümüş patenler kitap soruları,gümüş patenler kitabıyla ilgili soru ve cevaplar,gümüş patenler online kitap testi çöz,gümüş patenler sınavı yap,gümüş patenlerle ilgili sorular,gümüş patenler indirmesiz test

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz