İki Dirhem Bir Çekirdek Kitap Soruları ve Cevap Anahtarı

İKİ DİRHEM BİR ÇEKİRDEK  KİTABININ SORULARINI ONLİNE OLARAK ÇÖZ

615
Oluşturma tarihi

İKİ DİRHEM BİR ÇEKİRDEK ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresinizi yorum kısmına  yazmanıza gerek yoktur.

1 / 10

Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” deyiminin öyküsü anlatılırken hangi ses sanatçısının ismi geçmektedir?

A) Fikret Kızılok

B) Yaşar

C) İbrahim Tatlıses

D) Serdar Ortaç

E) Barış Manço

2 / 10

Uzun seneler tahsil görmüş, ilim öğrenmiş kişiler” hakkında söylenen deyim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Matrak geçmek

B) Hem kel, hem fodul

C) Sırra kadem basmak

D) Elçi peşrevi

E) Mürekkep yalamak

3 / 10

Asılsız söz söylemek, faydasız konuşmak; aldatmak, kandırmak, hileye sapmak” vb. anlamları ifade eden deyim aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?

A) Maval okumak

B) Mürekkep yalamak

C) Elçi peşrevi

D) Musul çeşmesinden su içmek

E) Diş bilemek

4 / 10

Aşağıdakilerden hangisi “Burnundan fitil fitil gel(dir)mek” deyimindeki “fitil ” kelimesinin eskiden kullanılan dört anlamı arasında değildir?

A) Lamba fitili

B) Ovalamakla çıkarılan yuvarlak kir

C) Taş

D) Yaraya konulan pamuk

E) Örgü

5 / 10

Ane gibi yar; Bağdat gibi diyar olmaz.” deyiminde geçen “Ane” kelimesinin manası aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çocuklu kadın

B) Bir tür böcek

C) Dik bir geçit

D) Güzel bir şehir

E) Akarsu

6 / 10

Atı alan Üsküdar ı geçti.” deyiminin açıklamasında hangi kişinin hayat hikâyesinden kesitler bulmaktayız?

A) Battal Gazi

B) Danişmend Gazi

C) Köroğlu

D) Osman Gazi

E) Erzurumlu Emrah

7 / 10

Tarihimizde “Çapanoğlu” lakabıyla anılan bir sülale vardır. Bu sülalenin en tanınmış kişisi olan Ahmet Paşa hangi kenti kurmuştur?

A) Bolu

B) Yozgat

C) Sivas

D) Samsun

E) Ankara

8 / 10

Kıyafet konusunda birbirine uymayan ve yakışmayan kıyafetler için” kullandığımız deyim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çizmeyi aşmak

B) Maval okumak

C) Bam teline basmak

D) Ateş pahası

E) Altı kaval üstü şişhane

9 / 10

“Konuşulan ya da yapılan şeye uygun karşılık verilmeyen, anlama ve algılamada geciken durumlarda” söylenmesi en uygun deyim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ateş pahası

B) Eski çamlar bardak oldu

C) Saman altından su yürütmek

D) Afyonu patlamamak

E) Kaş yaparken göz çıkarmak

10 / 10

Kitapta  toplam kaç adet deyimin hikâyesine yer verilmiştir?

A) 97

B) 98

C) 99

D)100

E) 101

Skorunuz

The average score is 63%

0%

iki dirhem bir çekirdek kitabının testi ve cevapları,iki dirhem bir çekirdek yazılı soruları,iki dirhem bir çekirdek sınav soruları,iki dirhem bir çekirdek kitabını online olarak çöz,iki dirhem bir çekirdek kitabıyla ilgili soruları

1.Kitapta  toplam kaç adet deyimin hikâyesine yer verilmiştir?

A) 97

B) 98

C) 99

D)100

E) 101

2.“Konuşulan ya da yapılan şeye uygun karşılık verilmeyen, anlama ve algılamada geciken durumlarda” söylenmesi en uygun deyim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ateş pahası

B) Eski çamlar bardak oldu

C) Saman altından su yürütmek

D) Afyonu patlamamak

E) Kaş yaparken göz çıkarmak

3.“Kıyafet konusunda birbirine uymayan ve yakışmayan kıyafetler için” kullandığımız deyim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çizmeyi aşmak

B) Maval okumak

C) Bam teline basmak

D) Ateş pahası

E) Altı kaval üstü şişhane

4.Tarihimizde “Çapanoğlu” lakabıyla anılan bir sülale vardır. Bu sülalenin en tanınmış kişisi olan Ahmet Paşa hangi kenti kurmuştur?

A) Bolu

B) Yozgat

C) Sivas

D) Samsun

E) Ankara

5.“Atı alan Üsküdar ı geçti.” deyiminin açıklamasında hangi kişinin hayat hikâyesinden kesitler bulmaktayız?

A) Battal Gazi

B) Danişmend Gazi

C) Köroğlu

D) Osman Gazi

E) Erzurumlu Emrah

6“Ane gibi yar; Bağdat gibi diyar olmaz.” deyiminde geçen “Ane” kelimesinin manası aşağıdakilerden hangisidir?

A) Çocuklu kadın

B) Bir tür böcek

C) Dik bir geçit

D) Güzel bir şehir

E) Akarsu

7.Aşağıdakilerden hangisi “Burnundan fitil fitil gel(dir)mek” deyimindeki “fitil ” kelimesinin eskiden kullanılan dört anlamı arasında değildir?

A) Lamba fitili

B) Ovalamakla çıkarılan yuvarlak kir

C) Taş

D) Yaraya konulan pamuk

E) Örgü

8.“Asılsız söz söylemek, faydasız konuşmak; aldatmak, kandırmak, hileye sapmak” vb. anlamları ifade eden deyim aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?

A) Maval okumak

B) Mürekkep yalamak

C) Elçi peşrevi

D) Musul çeşmesinden su içmek

E) Diş bilemek

9.“Uzun seneler tahsil görmüş, ilim öğrenmiş kişiler” hakkında söylenen deyim aşağıdakilerden hangisidir?

A) Matrak geçmek

B) Hem kel, hem fodul

C) Sırra kadem basmak

D) Elçi peşrevi

E) Mürekkep yalamak

10.“Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” deyiminin öyküsü anlatılırken hangi ses sanatçısının ismi geçmektedir?

A) Fikret Kızılok

B) Yaşar

C) İbrahim Tatlıses

D) Serdar Ortaç

E) Barış Manço

 

İKİ DİRHEM BİR ÇEKİRDEKİ KİTABININ CEVAP ANAHTARI

1.C

2.D

3.E

4.B

5.C

6.C

7.C

8.A

9.E

10.E

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz