Ölü Canlar Kitap Soruları ve Cevapları

ÖLÜ CANLAR KİTABININ YAZILI SINAV TESTİ VE CEVAP ANAHTARI

75
Oluşturma tarihi

ÖLÜ CANLAR KİTABINI ONLİNE ÇÖZ

1 / 10

 Gogol,  “Ölü Canlar” isimli eserini kaç yılında bastırmıştır?

a) 1988
b) 1970
c)  1976
d) 1983
e) 1980

2 / 10

Üç bölüm olarak “Ölü Canlar” isimli  eserin 2. ve 3. bölümlerine ayrılmamıştır?

a) Yazar ölmüştür.
b) Yazdıklarını beğenmemiştir.
c)   Tepkilerden çekinmektedirler.
d) Okuyucuya lâyık olacaktır.
e) Yazarlığı bırakır.

3 / 10

“Ölü Can” adlı eseri için nasıl bir şey söyleyebilir?

a)  19. Asır Rusa eleştiri niteliğindedir.
b) 15. Rusya'da öğrenci.
c)   19. asırda Ukrayna'da geçer.
d) 17. asırdaki siyasi eleştirir
e) Rusya'daki siyasi ve ekonomik eleştirir.

4 / 10

“Ölü Canlar” isimli eserinden “Chichikov” ne olur?

a) Ölür.
b) Düşmanları tarafından esir alınır.
c)   Bütün tanıtıcı bilgilerden ayrılır.
d) Olanları inkâr eder. Kasabada devam eder.
e) Düşmanları onu ödüyor.

5 / 10

“Chichikov” gümrük dairesindeki işinden niçin ibaret?

a) Daha iyi bir iş bulduğu için.
b) Evine uzak olduğu için.
c)   Arkadaşlarıyla anlaşamadığı için.
d) Kaçakçılarla ortak iş yapmak için.
e) Maaşını düzgün alamadığı için.

6 / 10

 “Trentietnikov” için görünümden hoşlanabilir mi?

a) Zengin olmak için her şeyi yapabilen biri.
b) İş bulabilmek için uğraşan biri.
c)   Çifte standardı sevmeyen dürüst  insandır
d) Menfaati için haksızlığa göz yuman biri.
e) Kişiliğindeki problemlerden biri.

7 / 10

“Ölü Canlar” isimli eserin konusu için canlandırılabilirlerden mi?

a) Eşini kaybolmuş bir kıyafetimı.
b) Ölü olan bir hayatındaki hikayesi
c)   Sevmediğine kavuşamamış bir çocuğunun hasreti
d) Kimlik bunalımı bir gencin sıkıntıları
e) Bir yaşama hikayesi hikayesi

8 / 10

Aşağıdakilerden hangisi “Ölü Canlar” adlı yapıtın kahramanlarından değildir?

a) Manilov
b) Nozdryev
c) Sobakevich
d) Korobochka Anne
e) Bazarov

9 / 10

“Ölü Canlar” isimli eserin başkahramanı kimdir?

a) Çiçikov
b) Manilov
c) Bazarova
d) Sobakevich
e) Nozdryev

10 / 10

“Ölü Canlar” isimli eserin yazarı kimdir?

a) Dostoyevski
b) Gogol
c) Cervantes
d) Stendhal
e) Balzac

Skorunuz

The average score is 71%

0%

1. “Ölü Canlar” isimli eserin yazarı kimdir?

a) Dostoyevski
b) Gogol
c) Cervantes
d) Stendhal
e) Balzac

2. “Ölü Canlar” isimli eserin başkahramanı kimdir?

a) Çiçikov
b) Manilov
c) Bazarova
d) Sobakevich
e) Nozdryev

3. Aşağıdakilerden hangisi “Ölü Canlar” adlı yapıtın kahramanlarından değildir?

a) Manilov
b) Nozdryev
c) Sobakevich
d) Korobochka Anne
e) Bazarov

4.  “Ölü Canlar” isimli eserin konusu için canlandırılabilirlerden mi?

a) Eşini kaybolmuş bir kıyafetimı.
b) Ölü olan bir hayatındaki hikayesi
c)   Sevmediğine kavuşamamış bir çocuğunun hasreti
d) Kimlik bunalımı bir gencin sıkıntıları
e) Bir yaşama hikayesi hikayesi

5.  “Trentietnikov” için görünümden hoşlanabilir mi?

a) Zengin olmak için her şeyi yapabilen biri.
b) İş bulabilmek için uğraşan biri.
c)   Çifte standardı sevmeyen dürüst  insandır
d) Menfaati için haksızlığa göz yuman biri.
e) Kişiliğindeki problemlerden biri.

6.  “Chichikov” gümrük dairesindeki işinden niçin ibaret?

a) Daha iyi bir iş bulduğu için.
b) Evine uzak olduğu için.
c)   Arkadaşlarıyla anlaşamadığı için.
d) Kaçakçılarla ortak iş yapmak için.
e) Maaşını düzgün alamadığı için.

7. “Ölü Canlar” isimli eserinden “Chichikov” ne olur?

a) Ölür.
b) Düşmanları tarafından esir alınır.
c)   Bütün tanıtıcı bilgilerden ayrılır.
d) Olanları inkâr eder. Kasabada devam eder.
e) Düşmanları onu ödüyor.

8. “Ölü Can” adlı eseri için nasıl bir şey söyleyebilir?

a)  19. Asır Rusa eleştiri niteliğindedir.
b) 15. Rusya’da öğrenci.
c)   19. asırda Ukrayna’da geçer.
d) 17. asırdaki siyasi eleştirir
e) Rusya’daki siyasi ve ekonomik eleştirir.

9.  Üç bölüm olarak “Ölü Canlar” isimli  eserin 2. ve 3. bölümlerine ayrılmamıştır?

a) Yazar ölmüştür.
b) Yazdıklarını beğenmemiştir.
c)   Tepkilerden çekinmektedirler.
d) Okuyucuya lâyık olacaktır.
e) Yazarlığı bırakır.

10)  Gogol,  “Ölü Canlar” isimli eserini kaç yılında bastırmıştır?

a) 1988
b) 1970
c)  1976
d) 1983
e) 1980


ÖLÜ CANLAR KİTAP CEVAPLARI:
1) B 2) A 3) E 4) B 5) C 6) D 7) C 8) A 9) C 10) D

Ölü Canlar yazılı soruları,Ölü Canlar sınav soruları,Ölü Canlar kitabını online olarak çöz,Ölü Canlar değerlendirme testi,Ölü Canlar yazılısı ve cevapları,Ölü Canlar sınavını yap

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz