Peter Pan 20 Test Sorusu ve Cevapları Online Çöz

PETER PAN KİTABIYLA İLGİLİ TEST VE CEVAPLARI

Peter Pan kitabı çocuklar için yazılmış olan ve dünyada bilinirliği en yüksek kitaplardan biridir.

peter pan kitap testi,peter pan kitap soruları,peter pan yazılı soruları ve cevapları,peter pan kitabını online çöz,peter pan sınavını yap,peter pan kitabıyla ilgili test ve cevapları,peter pan işaretlemeli test

 

372
Oluşturuldu

PETER PAN KİTABINI ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresinizi yorum kısmına  yazmanıza gerek yoktur.

1 / 15

Peter Pan, deniz içerisinde boğulurken onu kurtarmaya çalışan Hayal Kuşu’nu harekete geçiren şey hangisidir ?

2 / 15

Vendi’ye yapılan evde Michael’i ayrıcalıklı kılan durum hangisidir?

3 / 15

Öyle bir evim olsun isterim:
Sevimli, küçük mini minnacık.
Al renkli çiçeklerle bezeli,
Tavanı yeşil, manzarası açık.
Vendi baygın halde söylediği  şarkıda evinin hangi özelliğini söylenmemiştir?

4 / 15

Vendi’nin ölmediği için kahrolan hangisidir?

5 / 15

Peter Pan, karşılaşmalarında Vendiye armağan ettiği şey Vendi’nin hayatını kurtarmıştı. Vendinin hayatını kurtaran şey neydi?

6 / 15

Hiçbir şeyden korkmayan Hakenin en çok korktuğu şey nedir?

7 / 15

Korsan Haken’in kolunu koparıp timsahlara yem yapan hangisidir?

8 / 15

Kitapta geçen aşağıdaki cümleyi aşağıdakilerden hangi-siyle tamamlanır?
………… isteyenin duası kabul edilir.

9 / 15

Korsanların, Gıldır Gıldır’ın ışığının görünmemesi hedefi ile çocuklar ne yapıyor?

10 / 15

Aşağıdakilerden hangisi Peter Pan ve çocukların gördüğü Haken’in özelliklerinden birisi değildir?

11 / 15

Peter, Vendilerine niçin geliyordu?

12 / 15

Peter Pan’ın kaldığı “İnanmazsan İnanma Adası” hangisidir ?

13 / 15

Darling, çocuklarına bakmakla görevli olan köpeğin tabağına süt renginde ilaç koyunca köpek aşağıdakilerden  hangisini yaptı?

14 / 15

Tüm hayatı çocuklalarla geçen Peter, Bayan Darling görünce ne yaptı?

15 / 15

Hangisi Darlinglerin çocuklarına görevli köpektir?

Your score is

The average score is 62%

0%

1. Hangisi Darlinglerin çocuklarına görevli köpektir?

A) Liza
B) Jonh
C) Vendi
D) Nana

2. Tüm hayatı çocuklalarla geçen Peter, Bayan Darling görünce ne yaptı?

A) Sevinçten  sarıldı.
B) Yüzü kızardı.
C) Yüzünü buruşturdu
D) Gözlerini kapattı

3.  Darling, çocuklarına bakmakla görevli olan köpeğin tabağına süt renginde ilaç koyunca köpek aşağıdakilerden  hangisini yaptı?

A) İlacı içince vefat etti
B) Bir yudum aldı, sessiz bir şekilde yuvasına çekildi
C) Kızarak Bay Darlingle havladı
D) Çocukları ısırdı

4. Peter Pan’ın kaldığı “İnanmazsan İnanma Adası” hangisidir ?

A) Kayıp çocukların olduğu masal ülkesi
B) Perilerin su içtiği yer
C) Amerika’da küçük  ada
D) Etrafı sularla çevrili yerler

5. Peter, Vendilerine niçin geliyordu?

A) Bayan Darling’in masallarını   dinlemek için
B) Şeker yemek için
C) Araba kullanmak için
D) Isınmak için

6. Aşağıdakilerden hangisi Peter Pan ve çocukların gördüğü Haken’in özelliklerinden birisi değildir?

A) İnsanlar tarafından çok sevilen  insan
B) Kabasakal’ın varisi
C) Annelerin öcü dediği kişi
D) Çocukların korktuğu kişi

7. Korsanların, Gıldır Gıldır’ın ışığının görünmemesi hedefi ile çocuklar ne yapıyor?

A) John cebine koyuyor.
B) Vendi şapkasına koyuyor
C) Peter Pan ışığını söndürüyor
D) Gıldır Gıldırı gömüyorlar

8. Kitapta geçen aşağıdaki cümleyi aşağıdakilerden hangi-siyle tamamlanır?
………… isteyenin duası kabul edilir.

A) Diliyle
B) Çok
C) Kalpten
D) Samimi

9. Korsan Haken’in kolunu koparıp timsahlara yem yapan hangisidir?

A) Nana
B) Klert
C) Smee
D) Peter Pan

10. Hiçbir şeyden korkmayan Hakenin en çok korktuğu şey nedir?

A) Peter Pan
B) Timsah
C) Periler
D) Kaplumbağa

11. Peter Pan, karşılaşmalarında Vendiye armağan ettiği şey Vendi’nin hayatını kurtarmıştı. Vendinin hayatını kurtaran şey neydi?

A) Yüksük
B) Şemsiye
C) Elbise
D) Çelik yelek

12. Vendi’nin ölmediği için kahrolan hangisidir?

A) Gıldır Gıldır
B) Haken
C) Bay kabahat
D) Peter

13. Öyle bir evim olsun isterim:
Sevimli, küçük mini minnacık.
Al renkli çiçeklerle bezeli,
Tavanı yeşil, manzarası açık.
Vendi baygın halde söylediği  şarkıda evinin hangi özelliğini söylenmemiştir?

A) Sevimli
B) Al renkli
C) Tavanı yeşil
D) Manzarası açık

14. Vendi’ye yapılan evde Michael’i ayrıcalıklı kılan durum hangisidir?

A) En sevimli kişi olması
B) Büyük güçlerinin olması
C) Evin en küçüğü olması
D) Peter’in yakın arkadaşı olması

15. Peter Pan, deniz içerisinde boğulurken onu kurtarmaya çalışan Hayal Kuşu’nu harekete geçiren şey hangisidir ?

A) Peter’in büyüklüğü
B) Petere karşı vefası
C) Yumurtalarının kırılması
D) Annelik duygusu

16. Zinadn Kayalığı savaşının  meyvesi ne olmuştu?

A) Peter’in Oturan Boğa kabilesinin dostluğunu kazanması
B) Vendinin iyi insan olması
C) Armudun dalda olgunlaşması
D) Yanar dağın lav püskürtmesi

17. Vendi’nin en hassas olduğu durum nedir?

A) Peter’in horlaması
B) Uçmanın inceliği
C) Çocukların uyku saati
D) Elmanın ekşisi

18. Haken ve arkadaşları Dağ Lalesini esir almışlardı. Dağ Lalesi hangi suçundan dolayı tutsak alınmıştı?

A) Peter’e yardım etmesinden
B) Bıçağıyla Haken’in kayığına gizlice çıkmasından
C) Balıkları öldürmesinden
D) Vendi’nin evini yıkmaktan

19. Korsan geleneklerine göre  uğursuzluk getiren şey hangisidir?

A) Kız
B) Kara kedi
C) Timsah Sesi
D) Hayal kuşu

PETER PAN KİTABININ Cevap Anahtarı :

1.D      2.C      3.B     4.A    5.A
6.A      7.B      8.C     9.D   10.B
11.A   12.A   13.B   14.C   15.D
16.A   17.C   18.B   19.A

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. esma dedi ki:

    klasiklerden seçmeler 1 peter pan soruları ve cevapları

Yorum Yaz