Türk’ün Ateşle İmtihanı Yazılı Sınav Testini Çöz

TÜRK’ÜN ATEŞLE İMTİHANI SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

49
Oluşturuldu

TÜRK'ÜN ATEŞLE İMTİHANI SINAV SORULARINI ÇÖZ

1 / 10

22 Eylül’den sonra Halide Edip’in vazifesi ne olmuştur?

a) Çocuklarının yanına dönmek
b) Zayiat raporlarını tutmak
c) Tetkik- i Mezalim başına geçmek
d) Mahmure’ye bakmak
e) Silah altına girmek.

2 / 10

Halide Edip’in “Türk’ün Ateşle İmtihanı” isimli eserinin basım yılı kaçtır?

a) 1994
b) 1990
c) 1880
d) 1895
e) 1925

3 / 10

Halide Edip, Kazım Paşa’yı niçin tebrik eder?

a) Savaştaki başarısından.
b) Ülkeye yaptıklarından.
c) Askerinin  sevmesinden.
d) Savaşta ailesi ölmüş çocukları evlat etmesinden.
e) İyi bir insan oluşundan.

4 / 10

Halide Edip’in “Türk’ün Ateşle İmtihanı” adlı eserinin ana düşüncesi nedir?

a) Hayatımızdaki zorluklar bizi yıldırır.
b) Yapmak istediklerimizi yapmak için savaşmalıyız.
c) Zorluklar insanın moralini bozabilir.
d) Risk almamaya çalışmalıyız.
e) Hayatımızdaki güçlükler bizi yıldırabilir.

5 / 10

Halide Edip’i siz nasıl tanımlarsınız?

a) Eğitimli, vatansever, gazeteci.
b) Çıkarı karşısında vatanını satabilir.
c) Çalışmayı sevmeyen biri.
d) Hükümet yanlısı biri.
e) Ülkenin sömürülmesine göz yuman biri

6 / 10

Türk’ ün Ateşle İmtihanı ” isimli eserin yazarı kimdir?

a) Halide Edip ADIVAR
b) Peyami SAFA
c) Reşat Nuri GÜNTEKİN
d) Ömer Seyfettin
e) Yahya Kemal BEYATLI

7 / 10

“ Türk’ ün Ateşle İmtihanı ” isimli eserin konusu nedir?

a) Hayatını, evliliğini anlatır.
b) Çocuklarıyla ilgili sıkıntılarını anlatır.
c) Dünya Savaşı’ ndan Cumhuriyet’e kadar geçen zamanı anlatır.
d) Tanzimat dönemini anlatır.
e) Günlüktür. Hayatının on gününü anlatır.

8 / 10

Türk’ ün Ateşle İmtihanı ” adlı eserde, Halide Edip’ in Sultanahmet’ te söylediği hangi söz çok dikkat çekmiştir?

a) Cumhuriyet istemiyoruz.
b) Hükümetler düşmanımız, milletler dostumuzdur.
c) Savaş için hazırlanın!
d) Hükümetle ters düşmemek gerekir.
e) Biz bu savaşı kazanamayız.

9 / 10

Halide Edip, nerede ve ne zaman dünyaya geldi?

a) İstanbul – 1882
b) İzmir – 1890
c) İstanbul – 1900
d) İzmit – 1890
e) İstanbul – 1901

10 / 10

Halide Edip’ in “ Türk’ ün Ateşle İmtihanı ” isimli eseriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

a) Sahtekâr bir insanın yaptıkları anlatılır.
b) Türkiye'nin kuruluş yıllarındaki sıkıntıları anlatılır.
c) Hayatındaki komik anılara yer vermiştir.
d) Kimlik çatışmalarından bahsedilir.
e) Eğitim sistemimizdeki aksaklıktan bahsedilir.

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 83%

0%

Türk’ün Ateşle İmtihanı sınavı,Türk’ün Ateşle İmtihanı yazılısı,Türk’ün Ateşle İmtihanı değerlendirme testi,Türk’ün Ateşle İmtihanı kitap soruları ve cevapları,Türk’ün Ateşle İmtihanı sorularını online çöz,Türk’ün Ateşle İmtihanı halide edip adıvar testi

1. “ Türk’ ün Ateşle İmtihanı ” isimli eserin yazarı kimdir?

a) Halide Edip ADIVAR
b) Peyami SAFA
c) Reşat Nuri GÜNTEKİN
d) Ömer Seyfettin
e) Yahya Kemal BEYATLI

2. “ Türk’ ün Ateşle İmtihanı ” isimli eserin konusu nedir?

a) Hayatını, evliliğini anlatır.
b) Çocuklarıyla ilgili sıkıntılarını anlatır.
c) Dünya Savaşı’ ndan Cumhuriyet’e kadar geçen zamanı anlatır.
d) Tanzimat dönemini anlatır.
e) Günlüktür. Hayatının on gününü anlatır.

3. “ Türk’ ün Ateşle İmtihanı ” adlı eserde, Halide Edip’ in Sultanahmet’ te söylediği hangi söz çok dikkat çekmiştir?

a) Cumhuriyet istemiyoruz.
b) Hükümetler düşmanımız, milletler dostumuzdur.
c) Savaş için hazırlanın!
d) Hükümetle ters düşmemek gerekir.
e) Biz bu savaşı kazanamayız.

4. Halide Edip, nerede ve ne zaman dünyaya geldi?

a) İstanbul – 1882
b) İzmir – 1890
c) İstanbul – 1900
d) İzmit – 1890
e) İstanbul – 1901

5. Halide Edip’ in “ Türk’ ün Ateşle İmtihanı ” isimli eseriyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

a) Sahtekâr bir insanın yaptıkları anlatılır.
b) Türkiye’nin kuruluş yıllarındaki sıkıntıları anlatılır.
c) Hayatındaki komik anılara yer vermiştir.
d) Kimlik çatışmalarından bahsedilir.
e) Eğitim sistemimizdeki aksaklıktan bahsedilir.

6. Halide Edip’i siz nasıl tanımlarsınız?

a) Eğitimli, vatansever, gazeteci.
b) Çıkarı karşısında vatanını satabilir.
c) Çalışmayı sevmeyen biri.
d) Hükümet yanlısı biri.
e) Ülkenin sömürülmesine göz yuman biri

7. Halide Edip’in “Türk’ün Ateşle İmtihanı” adlı eserinin ana düşüncesi nedir?

a) Hayatımızdaki zorluklar bizi yıldırır.
b) Yapmak istediklerimizi yapmak için savaşmalıyız.
c) Zorluklar insanın moralini bozabilir.
d) Risk almamaya çalışmalıyız.
e) Hayatımızdaki güçlükler bizi yıldırabilir.

8. Halide Edip, Kazım Paşa’yı niçin tebrik eder?

a) Savaştaki başarısından.
b) Ülkeye yaptıklarından.
c) Askerinin  sevmesinden.
d) Savaşta ailesi ölmüş çocukları evlat etmesinden.
e) İyi bir insan oluşundan.

9. Halide Edip’in “Türk’ün Ateşle İmtihanı” isimli eserinin basım yılı kaçtır?

a) 1994
b) 1990
c) 1880
d) 1895
e) 1925

10. 22 Eylül’den sonra Halide Edip’in vazifesi ne olmuştur?

a) Çocuklarının yanına dönmek
b) Zayiat raporlarını tutmak
c) Tetkik- i Mezalim başına geçmek
d) Mahmure’ye bakmak
e) Silah altına girmek.


CEVAPLAR:
                     1) A    2) C   3) B   4) A    5) B   6) A    7) B     8) D    9) A   10) C

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz