Ülkemin Efsaneleri Yazılı Sorularını Online Çöz

ÜLKEMİN EFSANELERİ KİTABININ YAZILI TEST SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

 

109
Oluşturma tarihi

ÜLKEMİN EFSANELERİ ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresinizi yorum kısmına  yazmanıza gerek yoktur.

1 / 10

Allı Gelin Efsanesi nerede geçmektedir?

A.Yeşilırmak

B. Kızılırmak
C. Seyhan Irmağı
D. Ceyhan Irmağı

2 / 10

Lokman hekim ölümsüzlük ilacını hangisinde bulmuştur?

A.Gazlı Göl
B. Misi köy
C. Misis
D. Kozan

3 / 10

Aşağıdakilerden hangisi efsaneyle masalın ortak özelliğidir?

A.Olağan üstü olaylara yer verilmesi
B. Mutlu sonla bitmesi
C. Gerçekte olmuş olarak kabul edilmesi
D. Tekerlemelerle başlaması

4 / 10

Kral Midas’ın kızının yaralarını hangisi iyileştirir?

A-Gazlı Göl
B-Sarayın şifacısı
C-Köyün kadınları
D-Yediği meyveler

5 / 10

Ağrı Dağı Efsanesi’nde hangi peygamberin ismi geçmektedir?

A.Hz. Lut

B. Hz. İsa
C. Hz. Nuh
D. Hz. Muhammed (SAV)

6 / 10

Kral Midas’ın kızının yaralarını hangisi iyileştirir?

A-Gazlı Göl
B-Sarayın şifacısı
C-Köyün kadınları
D-Yediği meyveler

7 / 10

Aspendos efsanesinde Kral’ın kızını verme koşulu nedir?

A-En çok parayı getirene
B-Şartlarını yerine getirene
C-Güzel bir eser ortaya koyana
D- Kızı kimi isterse.

8 / 10

Sarıkız’ı ailesi niçin dağa bırakır?

A-Çok yaramazdır.
B-Başkasının çocuğudur.
C-Çocuk dağda yaşamak ister.
D-Masalda öyle geçer.

9 / 10

Bursa’nın güzelliğine hayran olan peygamber aşağıdakilerden hangisidir?

A-İsmail
B-Nuh
C-Muhammed
D- Süleyman

10 / 10

Kızılırmak efsanesinde ırmaktan geçerken ne olur?

A-Karşılarına aksakallı bir dede çıkar.
B)Tam üstündeyken sel gelir.
C)Karşıdan gelen grupla kavga ederler.
D)Gelin evlenmekten vazgeçer

Skorunuz

The average score is 55%

0%

ülkemin efsaneleri kitabının soruları,ülkemin efsaneleri yazılı soruları,ülkemin efsaneleri kitabıyla ilgili test ve cevap anahtarı,ülkemin efsaneleri sınavı,ülkemin efsaneleri ortaokul değerlendirme testi

1-Kızılırmak efsanesinde ırmaktan geçerken ne olur?

A-Karşılarına aksakallı bir dede çıkar.
B)Tam üstündeyken sel gelir.
C)Karşıdan gelen grupla kavga ederler.
D)Gelin evlenmekten vazgeçer

2-Bursa’nın güzelliğine hayran olan peygamber aşağıdakilerden hangisidir?

A-İsmail
B-Nuh
C-Muhammed
D- Süleyman

3-Sarıkız’ı ailesi niçin dağa bırakır?

A-Çok yaramazdır.
B-Başkasının çocuğudur.
C-Çocuk dağda yaşamak ister.
D-Masalda öyle geçer.

4-Aspendos efsanesinde Kral’ın kızını verme koşulu nedir?

A-En çok parayı getirene
B-Şartlarını yerine getirene
C-Güzel bir eser ortaya koyana
D- Kızı kimi isterse.

5-Kral Midas’ın kızının yaralarını hangisi iyileştirir?

A-Gazlı Göl
B-Sarayın şifacısı
C-Köyün kadınları
D-Yediği meyveler

6.Kitapta yer alan efsanelerin ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

A.Akdeniz söylenceleri olması
B. Yer adlarının Türkçedeki çağrışımlarından yola çıkılarak yazılmış olmaları
C. Kahramanlarının genellikle tanrı ve tanrıçalardan oluşması
D. Sanat sanat içindir anlayışıyla yazılmış olması

 

7.Aşağıdakilerden hangisi efsaneyle masalın ortak özelliğidir?

A.Olağan üstü olaylara yer verilmesi
B. Mutlu sonla bitmesi
C. Gerçekte olmuş olarak kabul edilmesi
D. Tekerlemelerle başlaması

 

8.Ağrı Dağı Efsanesi’nde hangi peygamberin ismi geçmektedir?

A.Hz. Lut

B. Hz. İsa
C. Hz. Nuh
D. Hz. Muhammed (SAV)

 

9.Lokman hekim ölümsüzlük ilacını hangisinde bulmuştur?

A.Gazlı Göl
B. Misi köy
C. Misis
D. Kozan

10.Allı Gelin Efsanesi nerede geçmektedir?

A.Yeşilırmak

B. Kızılırmak
C. Seyhan Irmağı
D. Ceyhan Irmağı

 

ÜLKEMİN EFSANELERİ KİTABININ CEVAP ANAHTARI

1.C

2.D

3.A

4.C

5.A

6.B

7.A

8.C

9.C

10.C

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz