Vatana Adanan Ömür 20 Soru ve Cevapları Online Çöz

VATANA ADANAN ÖMÜR KİTABININ YAZILI SINAV TEST SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

VATANA ADANAN ÖMÜR KİTABINI ONLİNE OLRAK ÇÖZ

vatana adanan ömür online çöz,vatana adanan ömür kitap testi,vatana adanan ömür yazılı soruları,vatana adanan ömür sınav soruları,vatana adanan ömür kitabı ile ilgili sorular,vatana adanan ömür testi ve cevapları

1
Oluşturma tarihi

VATANA ADANAN ÖMÜR ONLİNE ÇÖZ

Sorularının hazırlanmasını istediğiniz kitabın adını en altta yorum bölümüne yazarsanız 24 saat içinde siteye yüklenecektir. E posta adresinizi yorum kısmına  yazmanıza gerek yoktur.

1 / 10

  1. Mehmet Akif, hangi kurumun görevlendirmesiyle Almanya’ya gitmiştir?

 A) Vatanseverler Birliği

B) Anadolu Birliği

C)Milli İstihbarat

D)Teşkilat-ı Mahsusa

E)Özel Birlik

2 / 10

  1. Almanya’dan alınan gemiler Rus limanlarını hangi tarihte  bombalamıştır?

 

A)Ramazan Bayramında

B) Kurban Bayramında

C) Kabotaj Bayramında

D) Yeni yılda

E)Ramazanda

3 / 10

Almanlardan alınıp Türk adı verilen iki savaş gemisinin ismi nedir?

 

A) Yavuz ve Fatih

B)Fatih ve Midilli

C)Yavuz ve Midilli

D)Yavuz ve Kanuni

E)Kanuni ve Midilli

4 / 10

II. Abdülhamid hangisine sürgüne gönderilmiştir?

 A) Bursa

B) Magosa

C) Selanik

D) Üsküp

E)Varna

5 / 10

“Edirne Fatihi” aşağıdakilerden hangisidir ?

 A) II. Abdülhamid

B) Mithat Paşa

C) Enver Paşa

D) Cemal Paşa

E) Gazi Muhtar Paşa

6 / 10

Enver Paşa’nın vazifesi aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Harbiye Nazırı

B) Harbiye Nazırı ve Başkumandan Vekili

C) Başkumandan Vekili

D) Harbiye Nazırı ve Dışişleri Bakanı

E) Dışişleri Bakanı ve Başkumandan Vekili

7 / 10

Mehmet Akif’in güreşip yendiği çocuk aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yahudi Abraham

B) Ermeni Agop

C) Alman Hans

D) Ermeni Abraham

E) Yahudi Agop

8 / 10

Baştaki hikâyede kendisinden bahsedilmeyen hayvan aşağıdakilerden hangisidir?

A) Aslan

B) Tilki

C) Kurt

D)Eşek

E)Koyun

9 / 10

  1. Romanın başında anlatılan öyküde Mehmet Akif hangi hayvana benzetilmiştir?

 A) Aslan

B) Kurt

C) Koyun

D) At

E)Keçi

10 / 10

Mehmet Akif'in hayatı eserlerinden de büyük bir şiirdir.” özlü sözü kime aittir?

 A) Mithat Cemal Kuntay

B) Süleyman Nazif

C) Enver Paşa

D) Hüseyin Cahit Yalçın

E) Eşref Sencer Kuşçubaşı

Skorunuz

The average score is 10%

0%

1.Mehmet Akif’in hayatı eserlerinden de büyük bir şiirdir.” özlü sözü kime aittir?

 A) Mithat Cemal Kuntay

B) Süleyman Nazif

C) Enver Paşa

D) Hüseyin Cahit Yalçın

E) Eşref Sencer Kuşçubaşı

 

 

  1. Romanın başında anlatılan öyküde Mehmet Akif hangi hayvana benzetilmiştir?

 A) Aslan

B) Kurt

C) Koyun

D) At

E)Keçi

 

 3.Baştaki hikâyede kendisinden bahsedilmeyen hayvan aşağıdakilerden hangisidir?

A) Aslan

B) Tilki

C) Kurt

D)Eşek

E)Koyun

 

4.Mehmet Akif’in güreşip yendiği çocuk aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yahudi Abraham

B) Ermeni Agop

C) Alman Hans

D) Ermeni Abraham

E) Yahudi Agop

 

5.Enver Paşa’nın vazifesi aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Harbiye Nazırı

B) Harbiye Nazırı ve Başkumandan Vekili

C) Başkumandan Vekili

D) Harbiye Nazırı ve Dışişleri Bakanı

E) Dışişleri Bakanı ve Başkumandan Vekili

 

6.“Edirne Fatihi” aşağıdakilerden hangisidir ?

 A) II. Abdülhamid

B) Mithat Paşa

C) Enver Paşa

D) Cemal Paşa

E) Gazi Muhtar Paşa

 

7.II. Abdülhamid hangisine sürgüne gönderilmiştir?

 A) Bursa

B) Magosa

C) Selanik

D) Üsküp

E)Varna

 

8.Almanlardan alınıp Türk adı verilen iki savaş gemisinin ismi nedir?

 

A) Yavuz ve Fatih

B)Fatih ve Midilli

C)Yavuz ve Midilli

D)Yavuz ve Kanuni

E)Kanuni ve Midilli

 

  1. Almanya’dan alınan gemiler Rus limanlarını hangi tarihte  bombalamıştır?

 

A)Ramazan Bayramında

B) Kurban Bayramında

C) Kabotaj Bayramında

D) Yeni yılda

E)Ramazanda

 

 

  1. Mehmet Akif, hangi kurumun görevlendirmesiyle Almanya’ya gitmiştir?

 A) Vatanseverler Birliği

B) Anadolu Birliği

C)Milli İstihbarat

D)Teşkilat-ı Mahsusa

E)Özel Birlik

 

11.Mehmet Akif’in Almanya’da gördüğü spor  hangisidir?

 

A) Karate

B) Judo

C) Güreş

D) Jio-Jit-Su

E)Kungfu

 

12..Mehmet Akif, Almanya’ya hangisi ile  beraber gitmiştir?

 

A) Şeyh Salih El-Şerif Tunusî

B) Enver Paşa

C) Eşref Sencer

D) Hasan Basri

E)Abbas Halim Paşa

 

13.Mehmet Akif’in esas mesleği nedir?

 

A)Doktorluk

B)Gazetecilik

C)Veterinerlik

D)Öğretmenlik

E)Mühendislik

 

  1. Araplar’ın kendisine “Uçan Şeyh” dedikleri ünlü insan kimdir?

 

A)Mehmet Akif

B)Enver Paşa

C) Eşref Sencer Kuşçubaşı

D)Şeyh Tunusi

E)Hasan Basri

 

 

  1. Alman hükümetinin Mehmet Akif ve arkadaşlarından Almanlar’a anlatmalarını istediği ilk durum neydi?

 

A) İngilizlerin kurnaz şekilde savaştıkları

B)Almanlarla Türklerin dost oldukları

C)Almanların Halifenin dostu olduğu

D)Almanya’nın savaşı kazanacaklarını anlatmaları

E) Türklerin insan olduğunu Alman milletine ispat etmeleri

 

VATANA ADANAN ÖMÜR KİTABININ CEVAP ANAHTARI

1) D

2) C

3) D

4) B

5) B

6) C

7) C

8)C

9) B

10) D

11) D

12)A

13) C

14) C

15) E

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz