Vatanın Kilidi Çanakkale Kitap Testi ve Cevapları

VATANIN KİLİDİ ÇANAKKALE  SORULARI

 

11
Oluşturma tarihi

VATANIN KİLİDİ ÇANAKKALE  SORULARINI ONLİNE ÇÖZ

1 / 10

Osmanlı su yollarına ve Osmanlı topraklarından çıkan petrollere göz diken itilaf devleti hangisidir?
A)  Almanya

B) Fransa

C) İngiltere

D) Rusya

2 / 10

Her fırsatta Osmanlı'ya dost olduğunu her fırsatta ile getiren devlet hangisi devlettir?
A)  Almanya

B) Fransa

C) İngiltere

D) Rusya

3 / 10

Yazarın "devler" dediği kavram nedir?
A) Diğer dünya devletleri

B) Orduyu

C)İşgalci devletleri

D) Paşaları

4 / 10

Yazarın "daima vatanımız olarak kalacaksın" dediği yer neresidir?
A) Çanakkale

B) İzmir

C) Balıkesir

D) Osmaniye

5 / 10

Kitap kaç sayfadır?

A )176

B)  180

C) 195

D)200

6 / 10

Kitapta olaylar nerede geçmektedir?

A) Çanakkale

B) İzmir

C) Balıkesir

D) Osmaniye

7 / 10

Kitabın türü nedir?
A) Tarih

B) Edebiyat

C) Biyografi

D) Anı

8 / 10

Eser ne ile başalamaktadır?
A) Birtakım sorularla

B)Anıyla

C) Biyografi ile

D) Şiir ile

9 / 10

Kitap hangi bölümlerden oluşmaktadır?
A) Barış Antlaşmaları

B) Deniz Savaşları ve Kara Savaşları

C) Hatıralar ve olaylar

D) Kişiler ve Olaylar

10 / 10

Yazar kimleri eleştirmektedir?
A) İnsanları

B) Orduyu

C)İşgalci devletleri

D) Paşaları

Skorunuz

The average score is 62%

0%

1.Kitapta olaylar nerede geçmektedir?

A) Çanakkale

B) İzmir

C) Balıkesir

D) Osmaniye

Cevap:A

2.Kitabın türü nedir?
A) Tarih

B) Edebiyat

C) Biyografi

D) Anı

Cevap:A

3.Eser ne ile başalamaktadır?
A) Birtakım sorularla

B)Anıyla

C) Biyografi ile

D) Şiir ile
Cevap:A

4.Kitap hangi bölümlerden oluşmaktadır?
A) Barış Antlaşmaları

B) Deniz Savaşları ve Kara Savaşları

C) Hatıralar ve olaylar

D) Kişiler ve Olaylar
Cevap: B

5.Yazar kimleri eleştirmektedir?
A) İnsanları

B) Orduyu

C)İşgalci devletleri

D) Paşaları
Cevap: C

Vatanın Kilidi Çanakkale online çöz,Vatanın Kilidi Çanakkale sınavını yap,Vatanın Kilidi Çanakkale yazılısını çöz,Vatanın Kilidi Çanakkale sınavı ve cevap anahtarı,Vatanın Kilidi Çanakkale değerlendirme soruları,Vatanın Kilidi Çanakkale kitap soruları

6.Kitap kaç sayfadır?

A )176

B)  180

C) 195

D)200

Cevap: A
7.Yazarın “daima vatanımız olarak kalacaksın” dediği yer neresidir?
A) Çanakkale

B) İzmir

C) Balıkesir

D) Osmaniye

Cevap:A

8.Yazarın “devler” dediği kavram nedir?
A) Diğer dünya devletleri

B) Orduyu

C)İşgalci devletleri

D) Paşaları
Cevap:A

9.Her fırsatta Osmanlı’ya dost olduğunu her fırsatta ile getiren devlet hangisi devlettir?
A)  Almanya

B) Fransa

C) İngiltere

D) Rusya

Cevap:A

10.Osmanlı su yollarına ve Osmanlı topraklarından çıkan petrollere göz diken itilaf devleti hangisidir?
A)  Almanya

B) Fransa

C) İngiltere

D) Rusya

Cevap:C

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz